Известие

Collapse
No announcement yet.

Огромно количество масло в антифриза

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от badmadafaka Покажи съобщение
    Абе и аз се замислих за JTD след като написах поста, защото на картинката е точно същия радиатор като този от 2.5 (въздушен).
    Ето и тук така е нарисувано: EPER
    Ето и за самия кулер: EPER

EDIT1: Аз си мисля за 156... Може при 166 да е различно, нямам идея...
    EDIT2: Бе на картинка не е различно...
    Като гледам при JTD това си е въздушен радиатор. Явно в E-learn e сбъркана позиция 4 от описанието на горната скица:

вместо air/oil са писали water/oil

.....поне да бяха писали beer/oil

159 1.8 MPI
    166 2.0 TS (ex)

Comment

В крайна сметка твин скрапа има ли радиатор за охлаждане на маслото или не?

Comment

Първоначално публикувано от Doomguy Покажи съобщение
        Има. Намира се в основата на масления филтър. Маслото се охлажда от охладителната течност.

159 1.8 MPI
        166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от Doomguy Покажи съобщение
          Има охлаждане, но не и през радиатор.

Comment

Скрапа има охлаждане, което представлява част от цялата охладителна система - нещо много подобно на затоплянето на дросела е (за да стане по-ясно какво представлява).
            А пък за JTD-то като се замисля пак, сме си говорили с много хора, че то изобщо няма охладител за маслото, даже си бях купил един радиатор да го инсталирам допълнително, но се отказах и от този проект... Най-вероятно е точно така, както казва @sergo11...

Comment

Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
              Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

[QUOTE=digitalundgrd;1143720][/QUOTE
                Точно за това говорим. Това е въпросният охладител, а може да се каже и подгревател на маслото. Защото когато маслото е студено охлаждащата течност го затопля, а когато е топло пък го охлажда.

---------- Post added at 15:35 ---------- Previous post was at 15:30 ----------

Сега остава и някой да потвърди теорията ми, че на всички TS двигатели след 97 г тази част е еднаква.

Comment

Потвърждавам ти я Формата може да е леко различна, но като устройство и начин на действие при всички 16в ТС е еднаква...
                  Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT

Comment

Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщение
                    Потвърждавам ти я Формата може да е леко различна, но като устройство и начин на действие при всички 16в ТС е еднаква...
                    Имах предвид, че са взаимозаменяеми. Защото съм намерил от 1.4. Както споменах в друг мой пост нов е окол 900 лв. се предлага само като оригинална част.

Comment

Да колега става...

http://ricambi.alfisti.net/product_i...66-GT-GTV.html
                      Last edited by digitalundgrd; d.m.y г., 17:53.

FIAT Coupe 16VT

Comment

В краен случай го шунтираш докато си намериш на разумна цена. Не вярвам да има кой знае какъв ефект от тази джаджа особено през зимните месеци.

159 1.8 MPI
                        166 2.0 TS (ex)

Comment

В събота ще си полежа под нея . Благодаря на всички!

---------- Post added at 16:03 ---------- Previous post was at 15:55 ----------

Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщение
                          Тука в този линк виждам и много прилична цена!? Какви са тези 900 лв. дето ми ги казаха днес в AXM Auto???

Comment

В България всички бачкаме под наслов "ден година храни"...Ако, недай си БОже ти дотрябва нещо оригинално като част - търсиш в Гърция (цените са приемливи и частите истински )

FIAT Coupe 16VT

Comment

Ооооооооооо не съм догледал хубаво цената

---------- Post added at 16:06 ---------- Previous post was at 16:05 ----------

И тук си близо 250 евро.

Comment

Първоначално публикувано от sergo11 Покажи съобщение
                                Ооооооооооо не съм догледал хубаво цената

---------- Post added at 16:06 ---------- Previous post was at 16:05 ----------

И тук си близо 250 евро.
                                И пак не са 900 лв. Тук цените са средно с едно 30% по-високи отколкото в UK или по гръцко.

159 1.8 MPI
                                166 2.0 TS (ex)

Comment

Working...
                                X